Tomaatjes Tuin

Tijd voor een update.

Vorig jaar in November had ik op aliexpress enkele “goodies” gekocht. Onder andere eentje daarvan had ik gekocht met het idee om minder tijd te “moeten” doorbrengen in de tuin.

Onkruid wieden tussen tomatenplanten kan je makkelijk vermijden door PET-flessen door te snijden en deze omgekeerd in de aarde in te graven naast je plant. Daardoor wordt het water rechtstreeks aan de wortels gegoten en blijft het aan de oppervlakte gewoon (te) droog waardoor er geen/amper onkruid kan groeien.
Het nadeel hieraan is dat je elke dag met de gieter tussen de planten moet gaan lopen om ze water te geven…. DUS…. als we die tijd zouden kunnen recupereren en TOCH nog dikke tomaten te houden. De oplossing: een automatisch regen/giet/irrigatie-systeem.

Dikke UV-bestendige rubber slang, dripmondjes, T-stukjes en een timer. Meer is niet nodig en kan je dus gewoon perfect kopen op Aliexpress. Het systeem is beperkt programmeerbaar(je kan geen rekening houden met de natuurlijke regen), is niet op afstand bestuurbaar…. En het is wat zoeken om de juiste X dripsnelheid te vinden om de PET-flessen te vullen op Y-tijd. elke dag gaat er bij ons om 20.15u de kraan automatisch open en krijgen de plantjes water. Als de batterijtjes (2 AAA-batterijtjes ==> niet oplaadbaar!!!) plat zijn blijft de kraan toe.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *