Tuin – kachel maken

Een kacheltje voor op terras…

althans dat was de bedoeling. De uitwerking ervan liep een beetje anders. Na wat opzoeken kwam ik uit bij een rocketstove. Grote voordeel: eenvoudig in elkaar te lassen en mits wat fine-tunen een stevig ding dat eveneens verplaatsbaar was.
Nadeel… blijkt véél te “straf” te zijn en zou (indien op het terras geplaatst) gewoon m’n tegels stukbranden :-).

Het experiment was wel goed. En werd reeds meermaals gebruikt voor het roosteren van marshmellows en in de zomer om er een pannetje op te zetten voor verse muntthee.

todo: pannekoeken bakken op de rocketstove… de pan is besteld.

De aandachtige kijker merkt dat er 2 verschillende kachels zijn… klopt… versie 1 werd reeds doorverkocht voor de prijs van het ijzer. Versie 2 had controleerbaarder moeten zijn en dikkere blokken moeten aankunnen in plaats van enkel fijne takken. Dat lukt inderdaad, maar nog niet zoals verwacht. Voor V3: even geen tijd teveel…

1 thought on “Tuin – kachel maken”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *