Voortuin – oprit

Nog maar eens een projectje af te werken. Onze oprit.

In een eerdere post werd al duidelijk dat daar al aan gesleuteld was aangezien de laadpaal daar ook kwam te staan ;-).

Een simpel projectje waar weer een heleboel bij kwam kijken. Bij navraag wegen en verkeer was er niet echt iets nodig. Om zeker te zijn gingen we ook bij stad Tienen te raden. Daar werd iets heel simpel plots heel complex met een hele (nieuwe) bouwaanvraag enz… reden… uitzicht wijzigt vanaf de straatzijde;…tja… dat mogen we maar hopen.

Dit was achteraf gezien weer eens een geluk bij een ongeluk, want onze toffe buren konden hier het plezier niet van inzien en zijn gaan zoeken naar allerhande mogelijkheden om ons te dwarsbomen… en dat begon al bij dag1 van het afgraven.

afgegraven

nu het stukje afgegraven was (hoofdzakelijk steenpuin) en alles uitgezet was, was het de ideale moment om enkele leidingen te leggen voor eventuele avondverlichting.==> hier was nog geen sprake van een laadpaal of andere ;-)….

Bij deze extra graafwerken ben ik op enkele onverwachtte zaken gestuit. Een rioleringsbuis van de buren, nog een leiding met aarding enz. Omdat de relatie reeds verzuurd is werd er gebeld naar fluvius en kreeg ik als antwoord “ja, maar meneer, die buizen liggen op uw eigendom, daar doet u toch zelf mee wat u wil”… dus dan maar naar stad Tienen waar ik vreemd genoeg eenzelfde antwoord kreeg met de suggestie toch maar melding te maken bij de politie…
dus naar de politie waar eenzelfde suggestie werd opgeworpen de buizen te verwijderen… ter goeder trouw hebben we een brief achtergelaten met de melding dat ze 14dagen de tijd kregen om de boel op te breken… Natuurlijk met een negatief antwoord. Vervolgens een advocaat die plots beweert dat de buizen re reeds 30jaar liggen(vreemde wending aangezien de steenweg slechts 15jaar geleden werd aangelegd en er wel degelijk plastic buizen liggen) en na wat aandringen waren plots de buizen niet van hen en moest ik die maar zelf opruimen :-)… dat zal dus genoeg gekost hebben voor advocatentaal.

Nadat alles verwijderd was kwam het wel snel in orde. Ondertussen werden de stenen gelegd en moesten enkel grind en plantjes aangevuld worden. De boompjes lieten wat op zich wachten (door de extra verloren tijd via advocaten).

maar het resultaat mag er wezen!

een kleine update met groene boompjes volgt nog snel! we hebben een knappe groene spot op de steenweg gemaakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *