rolluik omkasting

stap 1: een kader maken en deze zo goed en zo kwaad proberen af te dichten met de binnenkant van de kamer.
Stomweg houten balkjes, een plank(mdf) onderin die inschuift op het frame van het venster. En voor zover nodig een plaatje styrodur erbij.

 

Stap 2: passen van de omlijstingen en eens goed nadenken wat we met de “bak”/kast van de rolluik gaan aanvangen. Er moeten 2 rolluikkasten gemaakt worden in Hakendover. Allebei zullen ze verschillende afmetingen hebben. De reden daarvoor is even simpel als stom… Het houten frame rondom het raam (dit is een geïsoleerde voorzetmuur) is bij beiden verschillend.

 

Stap 3:

IMG_20161118_130812 IMG_20161118_142506

 

 

stap 2 en half: alles demonteren en in primer zetten.

Stap 3: De zijkanten van de omkasting worden nog voorzien van een plaatje styrodur. Zeker in de badkamer mag dat en zal het verhinderen dat de plank rechtstreeks in contact staat met de koude lucht van buiten. Nadien spuit ik deze verder toe en probeer in 2 stroken schuim te werken. Zo zijn er 3 kamers. Half-buiten (na het profiel van het raam), half binnen (baksteen muur) en de voorzetmuur(gyrpoc en glaswol). Baat het niet, dan schaad het niet… Heb ergens gelezen dat… 🙂 enfin… het leek ook een leuk idee :-).

Stap 4: omleistingen/chambranten en kast erop en nagelen of vijzen maar. Daar waar kan nog een streep acryl-kit ertussen voor een mooie naad en klaar om te verven. De nageltjes die hiervoor gebruikt werden zijn “koploze” of “verloren kop”. Dus bij het inkloppen verdwijnen ze zo goed als bijna volledig in het hout. je kan dan meteen overschilderen of minimaal plamuren en overschilderen voor een naadloze chambrant.

 

IMG_20161120_160407 IMG_20161120_165946

 

IMG_20161122_202638 IMG_20161122_202653

Het mega-bakje in het midden is het verplichtte rooster voor ventilatie… no doubt gaan we daar later (ooit) nog wel iets “fancy” voor zoeken.

 

 

 

5 thoughts on “rolluik omkasting”

    1. amai… wat een kemel van een fout :-). Thx, correctie op gedaan… maar eerlijkheidshalve denk ik niet dat dit het enige foutje is hoor 🙂

  1. site is fantastic, as smartly as the content!.
    and i think the admin of this web page is in fact working hard in support of his website

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *