Terrarium part 4

Tijd voor een update.

De beplanting ziet er goed uit. Voorlopig wil de vaarnwortelplaten nog niet “uit zichtzelf” groen worden… maar ik blijf hopen. Op diverse websites kon ik lezen dat het tot 3maanden kan duren alvorens de eerste groene spikkels zich beginnen te vertonen.

Ondertussen beginnen wel uit de turfblokken wat mos te groeien, dus er is hoop.

Alles werd ondertussen aangesloten en geprogrammeerd. Jammer genoeg heeft de SHT-10-sensor het intussen (al) begeven. Er hangt nu tijdelijk/permanent een DHT11-sensor die evengoed de vochtigheid en temperatuur meer. De watertemperatuur-sensor is wel “lullig” geplaatst. Die staat half tegen het glas en als het schuifraam open staat om in de avond te verluchten geeft die dus een “valse” koude temperatuur aan. De ingebouwde thermostaat van het verwarmingselementje zal dus ook z’n werk doen :-).

Verder is de lampenkap ook verder beplakt met de nodige strips. De UV-strips zijn “dikke rommel”. De intensisteit/het fluo-achtige lichteffect ¬†is na een paar dagen al volledig verdwenen. Als ik het geheel nu bekijk lijkt het ok, misschien nog een beetje blauw-rood bij voor de kleuring in de dagverlichting. Verder alles prima.

De kikkers (tricolors) springen ook lustig rond. BIJNA op de fluitleeftijd… nog even goed doorvoeren en wat wachten dus….

 

 dagverlichting avondverlichting 
de arduino
het geheel de tricolors

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *