Terrarium part2

Zo,  de eerste schuim was al een feit in voorgaande post. De onderkant moest nog verder gemodelleerd worden.

Ik heb ook dieper “snedes” aangebracht. Dus echte groeven die (na het behandelen met elastopur en turf) hopelijk een meer realistisch beeld gaan geven van het geheel. Het ziet er dan net meer uit als een boom die z’n afsplitsing (onderaan) maakt om wortel te worden.

Nadien was het de beurt aan het “strand” of overgang land-water-gedeelte te maken. Alleen schuim met elastopur vertrouwde ik niet… en gelukkig maar, want er had nooit voldoende geweest om alles te maken met de pot. Bovendien zag ik het niet zitten om de elastopur te bekleden met de turf. Als de turf permanent in aanraking is met water dan zou het water toch alleen maar kleuren en is het een bruine soep. Bovendien de elastopur zo dik zetten om er dan steentjes en zand in te duwen leek me nu ook geen goed en productief plan… Dus aan de slag gegaan met tegellijm van de gamma en daar alle steentjes ingeduwd. Dat ging redelijk goed en snel/proper.

 

Vervolgens… Elastopur… wow… wat een vuiligheid :-). Nuja, ik vermoed dat het alternatief met silicone niet veel beter zal zijn :-). Een stukje smeren, dan turf erin duwen en dan volgend stukje enz… Enkele openstaande randjes die in aanraking waren met de vaarnwortelplaten heb ik verpulverde wortelplaat ingeduwd. Dat gaf een mooiere en realistischere overgang(zie rechts boven naast het stuk hout).

 

   

Tegen de avond kwam ik na wat “afstoffen” tot het onderstaande resultaat. Volgende week zet ik er de stofzuiger op en ga ik aan de slag met het testen van de sproeikopjes enz… en in tussentijd… hopen dat het uitgedokterde wegje van waterval en mist-reservoir maar goed is 🙂

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *