Terrarium: part1

Zo… tijd om een beetje te knutselen. Na lang wikken en wegen is de beslissing genomen. alle visbakken gaan eruit, alle ditjes en datjes ook en er blijft nog 1 terrarium staan in huis (op de kop kunnen tikken op een veiling).

De bak is volledig kaal en er dient dus nog een achterwand gemaakt te worden.
==> dit zal home-made worden (eerste stappen hieronder zichtbaar)
Er is geen “elektronica” aanwezig met uitzondering van een conventionele gloeilamp en een waterpompje.
==> er zal een home-made systeem gemaakt worden dat zowel verwarming, licht, vochtigheid enz zal regelen. Er is eveneens plaats voorzien om extraatjes te maken (zoals onweer enz). Op dit moment is het bord al aangemaakt en de bekabeling gedaan. De programmatie van de eerste 2 sensors zijn gedaan. De functies om er iets mee te doen moeten nog gemaakt worden.(meer info in volgende post).

Later zullen er gifkikkertjes ingezet worden… maar eerst zal de achterwand en basic-elektronica moeten werken, bij voorkeur moeten ook de plantjes het goed doen.

Huidige status: under construction… dat is duidelijk :-).
Het schuim is gespoten. Er werden potjes voorzien in de achterwand. Deze werden voorzien van slangetjes voor de afwatering… zo zullen de plantjes ook “nooit” kunnen beginnen rotten., ook de waterslang zit in een omhulsel. Deze kan dus (indien ooit nodig) vervangen worden.

Het doel is een soort stam/boom te maken dewelke zeer natuurgetrouw zou moeten overkomen… Ik had het idee om de waterpartij af te schermen van de rest van de bodem met een groot stuk hout. Dat idee is ondertussen al gewijzigd. het zal (ook) een schuimwand worden die nadien zal ingezet worden met tegellijm en diverse steentjes(rond riviergrind) en rijnzand om zo een soort “oever” te krijgen. Het water zal door een schuimfilter kunnen gaan en opgenomen worden door een pompje die het vervolgens weer naar boven brengt. Het water zal sijpelen langs de combinatie hout-schuim en zal een tussenstopje maken in de grootste (bloem-)pot. Daarin zit een 24v mistmaker verstopt die mee geprogrammeerd zal worden.

   
eerste “steenlegging” wachtbuizen vastleggen
wachtbuizen vastleggen  schuim aanbrengen
(tussen-)resultaat modeleren (tussen-)resultaat modeleren

Ondertussen is de onderzijde ook bewerkt en zijn er “nerven” aan gebracht in de onderste lagen schuim. Hopelijk pakt dat goed uit na het bezetten met het product en de noodzakelijke hoop turf. Ik probeer vandaag nog enkele fotos te nemen van de vooruitgang en het “moederbord” om alles te programmeren.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *