Communication-room

Het was een zootje… onder de elektriciteitskast kwam er (naast de elektrische leidingen) een kluwen van kabels uit…. network, coax. Goed voor een hoopje connecties naar de kamers, naar de cameras, voor de televisies, enz. Om alles proper weg te werken waren er als IT-er 101 mogelijkheden… de meest logische en properste was een “comm-rack” kopen en daar alles in verstoppen.

Bijkomend waren er nog een aantal ideetjes. De synology die deze wordpress host was zo een beetje tegen het einde van z’n Latijn aan het lopen. De cpu piekt elke keer naar 100% bij een bezoekje van een gebruiker. Meerdere gebruikers tegelijk betekent dan een vertraging en dat is natuurlijk niet te wenselijk. Optie 1: nieuwe performormantere synology kopen, optie 2: de cameras en de hosting verplaatsen naar een (rack-able server).
De rack-able server is nog in bouwfase. Alles is net iets moeilijker als oorspronkelijk gehoopt :-). Ook het idee om een firewall met 4 netwerk-kaarten op te zetten lijkt me ook een leuk idee… maar daarvoor moet een apart device gekocht worden. Het idee zou verder uitgewerkt worden met de UTM van Sophos Security. Maar daarover later zeker meer :).

In tussentijd zijn de connecties wel propertjes weggewerkt en zijn er 19 van de de 24 (19″) patches gemaakt. Ik heb dus met m’n 2 switches (bij in gebruik name van de zolder) een fameus poorten-tekort :-).


Ergens spookt ook het idee van een gelijkaardig rack te kunnen aanbieden als totaaloplossing/verkoop. Het idee is goed, het is proper …

Wat moet er nog bij? Een ventilator die aangestuurd zal worden door een arduino en temperatuursensor… simpel… arduino, temp-sensor, relay voor 220v en ventilator. Indien te warm: afzuigen, indien niet te warm: niks doen :-).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *