Regenwaterput – arduino: meten regenwaterniveau part2

Ondertussen is het meet-systeem operationeel. Het lijkt ook (zeer) goed te werken… 1 probleempje met het LCD… die lijkt maar half meer te werken na de 1001 testjes en manipulaties. Dus je kan er nog moeilijk uit aflezen. Er wordt dus een nieuwe besteld en deze zal erin gesoldeed worden.

De regenwaterput werd helemaal proper gemaakt. Het waterniveau( de absolute nulpas) werd uitgemeten en fixed geprogrammeerd. Na een dikke plensbui was er alweer een cm of 2 bijgekomen. En ondertussen zitten we op een aantal honderd liters….  En ja… het toillet werd aangesloten op regenwater. En neen er gaat geen cm water weg per keer doorspoelen :-).

Ondertussen lijkt de wasmachine ook z’n werk correct uit te voeren met de pomp. Voorlopig nog geen problemen kunnen vaststellen.

 

Aangezien de sensor “by default” niet voorzien is om in vochtige ruimten te werken heb ik een 2-componenten-epoxy in een hella-doosje gegoten. Deze wordt nadien een soort van waterdichte gel die oxidatie van (allerlei) electronica en contactpunten zal verhinderen. In het deksel werd een uitsparing gemaakt om de sensor zelf te laten meten. Het geheel werd op het plafond van de waterput geplakt met fixall-lijmsilicone. Wil je me nadoen, let dan goed op met de sensor: Deze dient écht loodrecht op het meetpunt geplakt te worden … eens je de 20° passeert krijg je metingen die niet-correct zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *