effe kalm op de blog – druk op de werf

Op de blog was het de laatste weken wel een beetje kalmer…. Maar op de werf gebeuren er allerlei “minder zichtbare” maar wel tijdsrovende zaken.

Het gros van de netwerk-connecties werden aangesloten, afdekplaatjes gezet, coax-aansluitingen gezet enz enz. En vooral hééééél veel opruimen en zoveel mogelijk stofvrij proberen te maken. Er werd ook nog een klein “geheim” mini-projectje uitgevoerd en een urgentie-reparatie uitgevoerd op de verwarmingsketel (Buderus Logamax plus).
Bij de opstart van onze ketel leek de “master”-(distributie-)pomp vast te zitten. Tom heeft die losgekregen om de ketel toch op te kunnen starten, maar uiteindelijk is deze toch stuk gegaan. De reden is vermoedelijk vuil, stof in combinatie met water en het lange stilstaan tijdens de verbouwingswerken… ==> voor diegenen die de historiek niet kennen, de verwarmingsketel is blijven hangen (in z’n geheel) aan de keldermuur tijdens de verbouwing(incl afbraakwerken).

img_20170208_191459

Zoals gewoonlijk rap effe naar Tom gebeld met de vraag: “go, of blijf er maar af en laat maar vervangen door een expert”…. Het antwoord van Tom was weer simpel en duidelijk (zoals altijd): “Je kan het zelf doen, maar let op er is niet veel plaats in zulk een ketel”. En inderdaad, de dag zelf nog het wisselstuk gaan halen, en in de avond beginnen installeren. Benodigde tijd was ongeveer een uur en half. Wat moest er gebeuren: 2 grote bouten losdraaien sleutel nummer 32… En die sleutels zijn niet bepaald klein… en de behuizing van de ketel is niet bepaald groot :-). Dus… 1uur en 20 minuten knoeien vanwege plaatsgebrek en een dikke 10minuten voor het effectieve vervangen van de pomp :-).

Uitgespaard: een dikke 200eur aan urgentie, verplaatsingsonkosten en werkuren. Hoogst waarschijnlijk ook nog X dagen wachten voor de pomp en op een afspraak enz enz….

Carbuurtest nummer 3 werd ondertussen ook uitgevoerd… Nog steeds te nat. Nu is er geen haast meer bij, de trap gaat binnenkort geleverd worden en we gaan dus voorlopig even leven op de chappe…

Toon z’n kamer staat écht in de laatste % af te werken. En Kim kwam dit weekend ook langs met de programmeerstick. Van de gelegenheid hebben we ook gebruik gemaakt om de lichtsensor en bewegingsmelder te testen. Na wat spelen ziet ons gelijkvloers schema er best wel ok uit :-).

 

elek-progr

img_20170213_223116

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *