Buitenverlichting

Ondertussen is het wel tijd geworden om langzaam aan terug in actie te schieten. De laatste maanden waren écht wel noodzakelijk om een beetje te recupereren van de “rush” die we het laatste jaar hebben gehad. Het voordeel van die pauze: veel leuke projectjes kunnen doen, terug met de kindjes spelen en af en toe ook eens in de luie stoel gaan zitten of voor de TV gaan hangen….

Maar… daardoor blijft wel alles liggen natuurlijk. Dus tijd voor een klein “jobke”.

Na alles mooi uit te meten (met de laser natuurlijk) ben ik moedig beginnen boren met de klokboor in de isolatie…

De klokboor ging zonder een barstje te maken door de crepi en ging vervolgens (plaat per plaat) perfect door de isolatieplaten. Bij het doorboren van de OSB-kreeg ik de klikboor niet dieper als een paar milimeter… En ik kreeg het plots warm… ik ging toch niet NET in het H-profiel zitten zeker… na wat meetwerk langs de binnenzijde bleek van wel…

Ik gebruik grond-spotjes die vast-gepurd gingen worden in het plafondje. Grondspots hebben hele lange bussen en gelukkig kon ik nog een stukje wegslijpen om ze er perfect in te kunnen zetten. Ik zat écht NET op het H-profiel. Door met een dikkere houtboor een gaatje schuin door de OSB te boren kon ik de draadjes doortrekken en de potjes dus alsnog aansluiten… OEF…

tip voor iemand die dit na wil doen: vierkante afdekplaatjes kan je best NIET uitlijnen met de lat maar beter met het blote oog. Je kan ze perfect metrisch uitlijnen, maar dan lijken ze volgens het oog gewoon schots en scheef te staan :-).

 

 

 

1 thought on “Buitenverlichting”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *