einde seizoen

De tomaatjes had ik dit jaar gezaaid zoals vermeld op de verpakking… een slecht idee dus… voor mijn tuin, ligging, grond en allerhande andere eigenschappen moet ik over het algemeen alles een maand vroeger zaaien. Ook de pepers… en wat doe je nu met een hele hoop groene pepers (die bovendien niet pikant zijn)…

Daarom ging ik op zoek naar een receptje en kwam eentje tegen dat eigenlijk verdomd hard leek op die van de augurkjes. Enkel werd er meer suiker in gedaan. Op dit moment staat er 1 pot te weken, binnenkort volgen er nog enkelen.

Ook van de tomaatjes heb ik niet alles kunnen plukken, een deel hangt nog buiten en de kans dat die doorrijpen is eerder klein.

En de butternuts zijn een “flop” :-)… De butternut die ik van een collega had gekregen stond blijkbaar nogal kort bij de courgettes. De zaadjes die ik dus indertijd uit de butternut had gehaald waren dus een kruising tussen een butternet en één of andere courgette-soort. Gevolg… vreemde peer-vormige groene pompoentjes met oranje stippen :-). het ziet er niet uit, maar met een pot tomatensap van oranje (en dus iets zoetere) tomaten blijkbaar best wel lekker. 2 niet-pikante pepers en en vleugje curry maakt het geheel een beetje scherper.

 

 

De tuin zal de komende weken verder leeg gemaakt worden, het gras wordt opnieuw uitgezaaid, de bomen en het klein fruit snoeien en groenbemesters zaaien daar waar er nog geen kervel is gezaaid :-). Voor diegenen die kervelsoep geweldig vinden: zaadjes kopen van kervel. Zaaien helemaal in het begin van de lente, laten uitschieten en het zaad laten drogen. Vervolgens terug inzaaien tegen het einde van de zomer als je de groentjes uitdoet… dat is een garantie op een groene wintertuin en een massa kervel-soep voor heel de winter :-).

Leave a Reply

Your email address will not be published.