JUNE energy

Dusja… er is een nieuwe vrouw in ons leven. Ze is voorzien van oren en poten…. 3 teller-lezers en een internetgateway, een super-eenvoudige handleiding (online step-by-step walkthrough) en dat allemaal in mooie rondingen als design.

June Energy… in het kort: een bedrijfje dat je ongeveer 60eur per jaar aan abonnementsgeld gaat betalen en dewelke voor jou gaat uitpluizen (aan de hand van het verbruik en je persoonlijke wensen) bij welke leverancier je je best aansluit, elke promotie volgt, de transfer regelt, de betaling aanbiedt enz enz…

Dus het enige wat je moet doen is: de tellers correct installeren en dan gewoon wachten… en vooral niets doen 🙂
Het opgestuurde pakketje was (over-)compleet en had teller-lezers en een gateway. Ik vermoed dat de lezers elke X tijd een foto nemen van de tellers en deze vervolgens doorsturen naar de gateway… die op zijn beurt alles doorstuurt naar June-energy. Daar zal het hoogstwaarschijnlijk de genomen foto converteren naar cijfertjes en na enkele dagen/weken kan je dan je verbruik raadplegen.

Ik ben zéér benieuwd!

Hier onder alvast enkele plaatjes van June en enkele screencaps van de uber-simpele handleiding.

 

 

Ik hoop dat de June-support ook goed werkt, want ik heb volgens mij 1 teller teveel in m’n bezit… hopelijk betalen ze die terug.

De beschrijving op hun website vind ik eerder (zeer) beperkt… dus toegegeven, dit is een fameus gokje…. Als tip kan ik hen enkel aanraden om eens dringend werk te maken van een uitgewerkt voorbeeldje van 2 gezinnen met toevallig eenzelfde verbruik… maar dan eentje met en eentje zonder June.

https://june.energy/nl

 

4 thoughts on “JUNE energy”

 1. Hey,

  Ik had graag je ervaring tot nu geweten met June. Wij denken er ook over na om dit stukje technologie in huis te nemen en zoeken naar gebruikservaringen 🙂

  mvg

  1. dag Johan,
   tot nu toe gaat het goed. Af en toe is June effe het noorden kwijt. Het monitoren verloopt best goed en is écht duidelijk in grafiekjes. Het wisselen van leverancier wordt pas na 6maanden doorgevoerd zodat JUNE ook effectief het normale verbruik kent, herkent en daarop een leverancier kan afstemmen…
   tot op heden jammer genoeg nog geen veranderingen… ik hoop dat dat eerstdaags er wel zit aan te komen…

  2. dag Johan, ondertussen zijn we 2 jaar verder en ben ik nog fan. je kan in m’n nieuwe post ook zien dat ik ondertussen eveneens June Ambassador ben geworden… eerder per ongeluk maar toch :-). 3maandjes gratis bij gebruik van m’n code: STIJNM2019M3 . hou me zeker in de loop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *