Tomaatjes rijp

De tomaatjes doen het goed, maar momenteel beginnen de temperaturen te zakken, wordt het vochtiger en dus het oogsten zal waarschijnlijk relatief snel gedaan zijn. De ziektes zullen de kop opsteken enz….

Bij een vorig onweer was al her en der een tak afgebroken. Jammer… want waar breekt het geheel af: net daar waar de dikke en zware tomaten hangen natuurlijk. Sommige takken waren verloren, anderen kregen nog voldoende sap om het “net” te halen en voort te rijpen… Misschien niet verder aan te dikken.

De kleuren die gekweekt zijn, zijn gewoon prachtig. Geel, oranje, groen, “blauw”(jammer genoeg niet écht blauw), roos, rood, en rood met groene vegen :-).

1exemplaar trekt de aandacht: de xxxxl-tomaat van 1428gram 🙂

Van links naar recht bovenaan: gigantomo, een kleinere Italiaanse Peertomaat en een normale Roma-tomaat
Onderaan: een kerstomaat(red cherry) en een mini-bell-tomaat

Jammer dat een afgezwakte versie al eerder de krant haalde.
een zogezegde “supertomaat” gekweekt in kas van “slechts” 918gram…

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170724_02985062

Vreemd, want uit m’n tuin komen de meeste oranje (niet eens de grootste) tomaten met een gewicht van 700gram… enfin… ik ben steeds te vinden voor een uitwisseling en een uitdaging 🙂 volgend jaar gaan we voor de 1.8kg :-). Jammer dat ik geen serre heb, anders zou ik meteen mikken op 2kg 🙂

 

Tomaten en hun gewicht is geen officieel record blijkbaar. Enkel eerlijk zijn en de tomaat op de weegschaal tonen met referentiemateriaal blijkt voldoende te zijn. De hoeveelheid tomaten per zaadje lijkt wel een écht officieel record te zijn. met de kleine gele tomaatjes (mille-fleur) lijkt het me wel haalbaar om een écht record op onze tuin te schrijven… challange accepted for next year!

http://www.nu.nl/opmerkelijk/3673346/man-breekt-record-met-1355-tomaten-zaadje.html

==> foto van 2jaar geleden naast de befaamde tomaatjes 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.