C-crepi in de weer

haha… kleine woordspeling… het weer zat mee en C-crepi kon opnieuw in actie schieten. De voorgevel (net voor het verlopen van een zoveelste verlenging van de vergunning==> zie verder) werd afgewerkt met de laag crepi… resultaat: MOOI 🙂

 


 

 

 

zoals eerder gezegd…. de fotos zijn flue omwille van de krassen en het bouwstof op de lens… Hopelijk kan er binnenkort een betere foto op de blog. Het contrast met de steen is perfect. We wachten ook nog in spanning op de alu plooiprofielen die een soort van “kapje” zullen worden om over de stenen te hangen. Hierdoor worden de stenen niet nat door het afvallend water en valt alles rechtstreeks op de stoep.

Ivm de vergunning voor stellingen en ingebruikname van openbaar domein:
Sinds kort is er een nieuwe regel ivm het plaatsen van stellingen op de stoep. Hierdoor moet er “huurgeld” betaald worden als je openbaar domein inneemt voor langer als 3dagen. De prijs wordt berekent per blok van 1 maand per m² en een vaste kost, dat alles vermenigvuldigd met een indexcijfer. Dat is althans voor het gewest… Voor stad Tienen is het enkel een vast bedrag(een 20eur). In het kort is het een 170eur per maand weggesmeten geld voor iets wat er MOET staan en waar je niks aan kan doen(weerverlet) als het langer blijft staan als verwacht…
Dit belachelijke bedrag moedigt dus enkel mensen aan om geen aangifte meer te doen en hopen dat ze hierop niet “gepakt worden”. Wij hebben alvast een maandje overgeslaan en kregen enkel de boete van stad Tienen gepresenteerd(2dagen na het verlopen van de datum). Controle van het gewest is er dus niet/nauwelijks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *