aannemer bijna gedaan

De aannemer is stillaan aan het afronden. Een dikke 2maanden vertraging… Maar er zijn inderdaad een aantal dingetjes bijgekomen… voorziene en onvoorziene. De meest zichtbare dingen die af te werken zijn, is de mooie blauwe (doorlopende) plint in combi met de brievenbus. Een klusje voor na het bouwverlof denk ik.

Het is dus tijd om zelf helemaal in actie te schieten.
Het stukwerk dat ik voor eigen rekening ging nemen begint beter en beter te lukken. Elke keer probeer ik de tips van allerlei youtube kanalen te mixen en er het beste uit te pikken. Vandaag heb ik dan ook het eerste muurtje neergepoot waar ik zelf zo goed als 100% tevreden over ben.
100% kan niet, maar ik ben er zeker tevreden mee!
Lutti(één van de metsers) vroeg me in de week of ik stukadoor was… van een Joegoslavische metser die vraag (in het duits!) te krijgen kan ik wel een onrechtstreeks complimentje afleiden :-).

Op de foto niet allemaal zichtbaar. maar het donkere stukje is een deuropening die vandaag gedaan was. De 2 zijkanten van de overbrugging in de keuken zijn ook gedaan (manman… wat een geknoei voor die profieltjes goed te zetten). En de achterkant van de deur was vorige week al gedaan.

IMG_20160702_110601

En ja… voorlopig werk ik nog steeds met een emmerke en een boormachine met een mix-staaf op… Binnenkort eens een échte KUIP kopen om een hoop plakkerij te maken voor als ik aan échte muren begin :-).

IMG_20160701_142256

 

Ondertussen is ook container nummer 8 of 9 de deur uit… weer puin-afval :-)… Het bewijs dat ze vroeger woningen maakten met gewoon VEEL te veel stenen 🙂

IMG_20160701_113631

De raampjes gingen opgehoogd worden. Leuk… maar L-ijzers zijn recht en de boog is rond wist onze Lutti-Joegoslaaf te zeggen… probleem :-)… mits wat uitleg was hij er relatief morrend aan begonnen. Een halve dag later waren alle raampjes gestut, de laatste verticale steentjes weg en 3 van de 5venstertjes waren voorzien van L-ijzer en gemetste steentjes… Tegen de namiddag was hij weer vrolijk aan het neuriën en was er van gemopper niks meer te merken.
Vrouwlief wist later op de dag te melden dat het er goed uit zag! DUS: Bedankt Lutti :-).

IMG_20160630_170653

 

In Toon z’n kamer was het plafond door de werken écht in erbarmelijke staat komen te hangen. scheuren, krakken, her en der aan de randjes stukken uit… enfin… Knoop doorgehakt en besloten alles eruit te kappen en een nieuw plafond te steken… spannend… eerste keer metal-stuts en gyproc-combinatie :-)…
Ohja… de scheur die is op deze foto (zie ter hoogte van de bezemsteel) ook al toegeplakt… en nog aan het uitdrogen.

Van de gelegenheid ook maar gebruik gemaakt voor een nieuwe levering te boeken van Schepers. Een hoop gyproc (50platen), beetje isolatie en een massa stuts voor allerlei plafond en muren. Ik ben benieuwd hoe alles weer gaat uitdraaien… dat wordt weer een hoop youtube-lessen :-).

 

In tussentijd is ook KIM-technics langs gekomen met een beetje materiaal voor de elektriciteit… spannend… maar het leukste (programmeren en knoeien is voor binnen veel later).

Tom van TOM(Techniek Op Maat) komt dinsdag langs om uit te leggen wat we allemaal gaan moeten bekokstoven voor de verwarming… Ook spannend :-).

Dit wordt een zéér drukke week met teveel op het programma… tijd om te gaan rusten 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *