Gevelsteen staat(bijna)

Blijkbaar toch een serieus karwij… en waarschijnlijk goed mis ingeschat voor de benodigde tijd. Maar het resultaat mag er best wezen.
Het kleurtje is ook best moeilijk op foto (kleurgetrouw) vast te leggen (door lichtinval en focus).

Als het geheel af is gaan we ons bij Wienerberger zeker en vast kandidaat stellen als referentiewoning. Ook wij zijn het ganse land gaan aftoeren om eens te gaan kijken bij andere woningen. Nu is het aan ons om te delen. En in het allerslechtste geval heb je ooit eens een nieuwsgierige die toch durft aanbellen 🙂

 

IMG_20160624_173826 IMG_20160624_175314

PS: de knappe vensters boven zijn dus NIET het werk van Belisol 🙂 maar eigen fabrikaat tegen windstoten met regen… Ze hebben (tijdens de plaatsing) de storm van de 23ste doorstaan, staan nog steeds even scheef, dus 100% goedgekeurd :-)Het is ultra-dunne folie versterkt met ductape-ruitjes.

2 thoughts on “Gevelsteen staat(bijna)”

 1. Hallo, wij wensen ook onze woning volledig te laten metsen met de gevelsteen Pagus Iluzo Bruin-Zwart.
  Maar we beginnen nu serieus te twijfelen nu de aannemer ons liet weten dat pigment toevoegen aan de mortel 16,5 euro per m2 extra zal kosten! Was dit bij jullie ook werkelijk zo duur?

  1. Hallo, zééééér late reactie (waarvoor excuses). Bij ons werd er enkel een supplement gevraagd omdat er gewerkt moest worden met normale cement en toch de lijm-look behouden moest worden.
   Let wel dit is een zéér tijdrovende metsel-procedure. Dus een supplement is best wel te begrijpen. De inschatting bij ons voor de gevel vooraan was ook 2 dagen met 4 personen, maar het werd uiteindelijk vlot 2 weken met 2 personen… De stenen zijn achterin “hol” en vooraan is het de bedoeling om een zo klein mogelijke spatie te hebben.
   Als je te weinig mortel gebruikt zal de steen gewoon op de onderliggende rusten. Als je teveel mortel gebruikt kan je ze niet aligneren… om de 2-3stenen moesten onze metsers dus de mortel eruit halen en opnieuw proberen…
   Cementeren met verlijmde look was 28eur/m² extra. (en achteraf gezien eerlijkheidshalve denk ik dat de aannemer hier z’n broek aan heeft gescheurd).

   Een supplement van het pigment lijkt me wel een beetje gek, zeker aan die prijs. Daar kan je per vierkante meter een hele zak pigment voor kopen.

   ps: bekijk zeker de gevel-beklekleding in het totaal eens. het loont écht de moeite! Er is ook bijzonder weinig salpeter uit de stenen komen kruipen… hetgeen je bij diverse andere gevels al ziet na een paar weken… (bovendien hebben onze stenen gedurende de winter best wel nat gestaan door het ontbreken van de alu plooidorpeltjes==> onze gevel is breder onderaan als bovenaan).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *