CV – sanitair: gedaan + evaluatie

DIY – zelfbouw… was het het waard? Dat werd me gevraagd op m’n werk. Hier onder het antwoord…

Eerst en vooral een dikke merci aan TOM. Hij zit momenteel nog in discussie voor mij bij Buderus-service om een factuurtje van hen (ze zijn 2 keer op bezoek geweest) te herzien.
Ook de service, bereidwilligheid om altijd maar opnieuw die telefoon op te nemen om 23uur in het midden van de week of om 8uur in de ochtend op zondag 🙂 ==> ja hoor… dat was geheel expres en moedwillig 🙂
Keer op keer slaag ik er ook in om hem op te bellen in z’n vrije tijd (als hij op de fiets zat) en hij kon zo vanbuiten alles memoriseren ivm de aansluiting van de ketel en het warmwatervat… knap staaltje geheugen…
De motivatie, de uitleg “Ă  la stommeling” en me keer op keer overtuigen dat ik geen “schrik” moet hebben om iets uit te voeren… thanks!
Zouden we die service gehad hebben bij een grotere speler op de markt (selfmatic, easykit,…)… waarschijnlijk niet. Zouden we goedkoper hebben gevonden als bij TOM… misschien/waarschijnlijk wel… maar dat had waarschijnlijk niet kunnen opwegen tegen de nadelen die eraan verbonden waren :-). De grotere spelers op de markt hebben een helpdesk waar je naar kan bellen, maar die zijn niet 24/24 en 7/7 bereikbaar :-).

Alle (aparte) posts zijn te vinden onder de tag van TOM of onder categorie CV-sanitair (tenminste als ik m’n tags goed heb geplaatst).

http://www.eshakendover.be/?tag=ps_38
http://www.eshakendover.be/?cat=2

En blijkbaar staan we ook ineens op de site van TOM:
http://techniekopmaat.be/#!/view/blog/3525149e-a1ca-4bba-8726-ba772e821883
http://techniekopmaat.be/#!/view/services/stijn-evelyne—review

 

IMG_20160712_091059

De grootste verbazing: Ongetwijfeld was dat moment het volledig lekvrij zijn van de leidingen van koud en warm water. En dat “van de eerste keer”. Geen enkel moertje moeten bijdraaien of iets vergeten. Geen druppel te zien aan een koppeling: niks. En dat ondanks het grootste sceptisme van de loctide-draad die overal gebruikt is.

 IMG_20160715_105112 De grootste tegenvaller: altijd maar uitrollen en rollen. Aansluiten en opnieuw afrollen. Perfect te doen en heel leuk als je in eenzelfde ruimte blijft, maar als je zoals bij ons begint aan de keldertrap is het Ă©cht geen evidentie… je moest minstens door 1 muur of je deed elke keer 11meter extra kabel… en dat was zeker iets (voor warm water toch) wat we wilden vermijden. Het feit dat je door de muur moest betekende meteen dat je niet kon aansluiten en afrollen, maar eerst aan de andere kant van de muur moest doorsteken en knoeien om uiteindelijk te kunnen aansluiten… rampzalig scenario als je door 2 muren moest gaan :-)… en dan gaat het helemaal niet vooruit als je de radiatorleidingen ook nog eens door plafonds mag steken en daar 90° bochten mag maken om door de muren (op hoogte) te gaan.
IMG_20161101_163204 De grootste meevaller: blijkbaar toch de kostprijs :-). Sinds het begin van de verbouwing houden we een excelletje bij met daarin de geschatte kosten, de effectieve kosten, wat nog openstaat(todo) bij die leverancier enz enz…  Als ik dan alle (effectief betaalde) facturen van TOM bekijk en ze optel zonder Ă©cht cijfers te vermelden is elk drupje water en beetje warmte voorzien voor minder als 10.000eur. Dit is exclusief de regenwaterpomp en de ketel. Al de rest is nieuw.

Bij de installateur hadden voor dat geld dus enkel de vloerverwarming tot aan de ketel(incl 2500eur aan werkuren). Sanitaire voorzieningen(en dus ook warm water) en alle leidingen + radiatoren zouden daar dan nog bijgeteld moeten worden. Echte cijfers vermelden heeft toch geen zin, elke woonst is toch anders… maar het geeft een indicatie… 

 

 

 

Het meest jammere: waarschijnlijk dat al onze noeste arbeid binnenkort gewoon compleet onzichtbaar zal zijn en aanzien zal worden als “normaal” aangezien ieder “normaal” huis ook “normaal” warm is… als alles goed gaat tenminste :-).

En naar later toe: ik zal geen bang meer hebben eens een leidingske te trekken en aan te sluiten… hetgeen waarvoor ik voorheen al (bij wijze van spreke) het koud zweet van begon te krijgen :-). Vanaf nu is dat kinderspel.

Als afsluitertje nog een paar sfeerbeelden.

IMG_20160811_094708 IMG_20160710_120739
IMG_20160717_160025 IMG_20160712_202055
IMG_20160722_090145 IMG_20161101_140800

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *