alles gaat zo snel

Alles zit precies in een mega-stroom-versnelling… en dat is enkel en alleen te danken aan de goede vooruitgang en de goede planning.

Stel dat er tussen elk onderdeeltje een weekje “delay” of buffer zat, dan waren we (letterlijk en figuurlijk) nog hééééél ver van huis!

 

In het kort de laatste 2 weken…

 

Plakker Bart (Plevoets) heeft z’n voorbereidingen (op avondjes en weekend) bijna afgerond. Binnenkort begint hij (met het machientje) aan het pleisteren van de muren. Bart werk (ondertussen) deeltijds als stukadoor. Je kan hem vinden en bereiken via facebook. Een eigen website is niet nodig aangezien de planning zichzelf wel vult :-). (Zie verder) De samenwerking met Bart verloopt vlot, hij gaf ook al tips en do’s and don’ts. Allemaal zeer bruikbare informatie. Pleisterwerkenplevoets voor meer info en offertes!

IMG_20161124_160026

 

EANDIS is langsgekomen en heeft (de verkeerde) elektriciteitskast aangesloten: waarvoor héél veel dank!

IMG_20161124_154300

 

BUDERUS is reeds 2 keer langsgeweest… de eerste keer met de melding we gaan dat eens rap opstarten…. om een uur later te melden “uw pomp is stuk”. TOM van Techniek op Maat kwam 10 minuutjes te laat aan… de pomp zat op 3 minuten terug los en de boel kon opgestart worden. Jammer maar helaas was meneer Buderus al vertrokken… geen ramp, we waren toch nog te vroeg om het vloer-droog-programma op te starten. Een weekje later kwam de technieker terug langs en werd er zonder problemen opgestart. De koppelingen die lekte zijn in tussentijd (kartonnen dichtingen) uitgezet door het warme water en nu dus volledig lekvrij.
Er werd mij langs alle kanten aangeraden om de boel goed in het oog te houden… en dus 🙂 ja hoor… de camera werd in de kelder geinstalleerd en ik volg de situatie van zeer kortbij op :-).

Capture IMG_20161125_121401

 

CCREPI maakt serieuze vorderingen maar wordt een beetje opgehouden door de nabestellingen/correcties van Belisol… zucht… de achtergevel kan niet verder ingepakt en gecementeerd worden door het ontbreken van de dorpels. Voor de stelling aan de voorgevel hebben we een factuurtje van stad Tienen (20eur) en het gewest (gewestweg N2… van 100eur) mogen ontvangen… waarvoor dank… weggesmeten geld in mijn ogen… want de boom voor onze gevel die de dakgoot van de garage vol bladeren propt willen ze niet omdoen.

IMG_20161128_155743

 

STIJN-nv 🙂 maakt ook wat vorderingen. De rolluikomkasting nr 2 is klaar voor montage (opschuimen) en de TV-wand werd geïnstalleerd. Alle audio-kabels komen daar uit de muur, 3 netwerk-kabels, 2coax, 1 wacht-buis en een snoer voor de installatie van stopcontactjes.
Ondertussen ook iets ontdekt dat we schromelijk zijn vergeten… de afvoer van de waterverzachter… doe moet dus nog “ergens” buiten zien te geraken (wordt vervolgd).

 

De bouwdroger doet ook z’n werk… can 90% vochtigheid in de berging zijn we naar 55% gegaan… in hoeverre de luchtvocht-meter van m’n terrarium vroeger nog juist is weet ik niet, maar de geplakte muren beginnen (EINDELIJK) ook uit te drogen. Dat geeft goede moed om binnenkort de verdere afwerking van de deur te doen. Ik heb ook een poging gedaan om de bouwdroger te optimaliseren. De “timer” is een mechanische schakeling aangesloten op een stappenmotor van 1 RPH (toer per uur). Ik heb deze manueel zitten manipuleren om er een half uur van te maken, maar dan brengt deze maar 3/4de van het vocht op tov een normale cyclus. Het sop is dus de kolen eigenlijk niet waard, zeker niet als de opbrengst van kortere termijnen enkel gaat dalen naarmate de vochtigheid in de lucht daalt. Een goede luchtcirculatie gaat veel meer opbrengen… een ventilator zoeken is dus en productievere oplossing.

 

Sinterklaas: die wordt volgens Toon ook in ons huisje verwacht 🙂

5 thoughts on “alles gaat zo snel”

  1. STIJN-nv, de beste firma ooit!!! En dan ook de enige ‘firma’ met wie ik dit project zou aandurven. 😉

    1. Jaja… laat me dan ook maar af en toe eens goe knorren en grommelen als er effe iets niet meezit 🙂

  2. Dat voelt hier aan als een housewarming binnenkort! Knap werk hoor! Tweede carrière als projectleider? 🙂

    1. helabé. Bedankt! dat neem ik aan als complimentje! Ivm die planning, daar zit vrouwlief ook voor iets tussen hoor 😉
      Enkel jammer dat je voor veel maatwerk zo ellendig lang moet wachten… (vensters, trap, enz).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *