schuifraam en deur

Voila… enige tijd terug heb ik eindelijk kunnen vinden waar de trek in de keuken vandaan kwam.

Wederom werd er dus een mailtje gestuurd naar Belisol Leuven Tienen met de melding dat het duidelijk niet in orde is. De combinatie van het koude weer én de zuidelijke wind maakten het makkelijk om het probleem op te sporen én bovendien zichtbaar te maken.

Op foto kan je zien hoe de aansluiting van het vaste deel en het schuivende deel zou moeten zijn (zoals dat bovenaan is). In het midden is een spleet waardoor de buitenlucht gewoon naar binnen geblazen werd. Daardoor koelde het profiel zo hard af dat het door de binnenlucht begon te condenseren.

Ik kreeg onmiddellijk antwoord met de melding dat de dienst-na-verkoop niet beschikbaar was en dat er eind van de week een reactie zou komen. Ondertussen zijn we een maand verder en hebben we nog steeds niets mogen ontvangen… Intussen is het meermaals koud geweest, meermaals wind geweest, maar de combinatie van -4 en zuidenwind waardoor het merkbaar werd dat er wind uit het raam kwam en de condens zo frappant zichtbaar werd is niet meer voorgekomen.

van links naar rechts: correcte sluiting, opening tussen de 2 panelen, condensvorming

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *