Keuken plaatsen (part1)

Het weekend van de keuken…. Veel van de kastjes (en de frigo) werden reeds uit de container gehaald en al provisoir klaargezet in de keuken…

Jammer genoeg heb ik moeten ontdekken dat de aanvoer van koud en warm water KNAL TUSSEN 2 kasten uitkwam. De enige mogelijkheid om dit goed te laten komen was terug alles uithameren, 20cm afbuigen en terug vastzetten. Deze keer heb ik niet de tijd om te wachten tot cement eindelijk zou drogen, dus dan maar snelpleister gebruikt.

Achterin werd ook de afvoer klaargestoomd en aan de muur werden enkele bevestigingen gemaakt zodat niet alle gewicht komt te hangen op een “zwevende afloop”.

Op de eerste foto lijken de keukenkasten aan de muur al op hun plaats te hangen, niets is minder waar… daar hangen ze nog op de originele hoogte. Doordat de vloer omhoog is gekomen ten opzichte van “vroeger” zitten die nu ter hoogte van je kin… niet bepaald practisch als je dus een afwasje moet doen. Deze kasten zijn blijven hangen omdat de plaats in de container te beperkt was … en omdat ze toch niet in de weg “stonden” :-). Het behang werd afgestoken en het nieuwe fris-groen behang werd op de muur gezet alvorens de kasten er terug opgingen.

img_20170102_212123 img_20170129_083455

Alle keukenkasten werden eraf genomen en de rails waarop alles opgehangen dient te worden werd opnieuw uitgelijnd met de laser. Origineel hingen er metro-tegeltjes aan de muur… daar moesten onderaan 2 rijtjes af en bovenaan 2 rijtjes bij…. bij het uitbreken van de onderste rij kwam de rest natuurlijk mee naar beneden. De oplossing: alles eraf en terug helemaal opnieuw beginnen.

Vrouwlief stond erop mooie nieuwe tabletjes te plaatsen. De tabletten werden in het dubbel aangekocht zodat deze ook als spatwand konden dienen. De gaten werden uitgezaagd voor de wasbak en het fornuis. De contouren van de wasbak werden uitgefreesd met de bovenfrees (bovenfrees toptools) zodat deze helemaal verzonken kon worden in het tablet. Hierdoor kan er geen water blijven staan en kan je dus gewoon “alles” de wasbak invegen.
De wand werd tegen de muur geschuimd met fix-all. Onder de keukenkasten moest er een dikke  5cm afgezaagd worden. Aangezien we geen tafelzaag ter beschikking hebben werd er met een stanley-mes een kras gemaakt op de snijlijn voor de wipzaag. Bij het zagen van het eerste tablet heb ik een geleider geplaatst (houten lat) om de wipzaag langs te laten glijden. achteraf gezien leek dat niet helemaal nodig. Met de losse hand is goed genoeg. Kleine afwijkingen zal je toch nooit zien aangezien deze net onder de keukenkastjes gaan zitten. De stopcontactjes werden uitgeklokt met de klokboor en er werden stukjes hout tussengezet. De binnenwerken van de stopcontactjes moeten houvast hebben om zich te kunnen  vast-spannen in de houten wand.

img_20170129_085234 img_20170129_115748

 

Dit is het resultaat na een weekendje werken(en ja… het was laat):

todo: afloop vastlijmen, sfeer-en tabletverlichting installeren, afdekplaatjes zetten, frigo drinkwater-ijs-aansluiting, dampkap aanlsuiten,… en nog veel opruimen…

img_20170129_214946

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *