Dagje leveringen

Een dagje hard labeur… Alle vloeren werden geleverd. Het parket (bijna 1 jaar geleden besteld) werd als eerste geleverd. Paniek alom bij het bekijken van de pakketjes: “zo licht” en een beetje later “zo weinig textuur” ??? enfin… bleek gewoon dat de planken omgekeerd lagen en dat ik dus inderdaad de lichte en on-generfde triplex aan het bekijken was door een half-verduisterend melkwit plastiekje :-). De pallet was gedropt op 2 minuten, binnen leggen was gedaan binnen het half uur.

De tegels (ondertussen al 1 jaar in bewaring bij Impermo) kwamen pas tegen de namiddag aan. Vroeg ik aan de chauffeur doodleuk of hij m’n tegeltjes bij had…. “Tegeltjes??? 2 palletten voor bijna 2 TON aan tegels” …. OEPS…
Ik heb de chauffeur mee moeten helpen de transpallet te duwen op oneffen stukken, want het ging niet zo goed :-). Uitladen ging (dacht ik) makkelijk gaan omdat de tegeltjes “maar” per 4 verpakt waren. Niet dus… Ook dat pakketje van 4 tegels weegt dus verdomd veel en tegels van 60*60 zijn nogal moelijk hanteerbaar als je je moet balanceren over palletten en stukken hout richting binnen :-). Alles werd een beetje verspreid binnen in functie van het leggen (speelkamer-hal-keuken-berging)

img_20170112_083727 img_20170112_133456
img_20170112_153937
img_20170112_153711


Tussen de 2 leveringen in kwam Vertessen nog een carbuurmeting uitvoeren. Deze gaat de vochtigheid in de chappe bepalen en daaruit kan afgeleid worden of deze droog genoeg is om de parket te leggen of niet… De meting werd uitgevoerd waar de machine heeft gestaan voor het pleisterwerk. Daar was het nog goed nat… heel waarschijnlijk heeft dit toch (voldoende) gelekt. Dus chappe te nat voor parket… Vertessen ging wel akkoord om woensdag te beginnen met de tegels. Het leggen van parket en tegels wordt niet zelf uitgevoerd, hiervoor hadden we een sponsor. Alle andere mogelijke sponsors mogen zich steeds aanbieden :-).

Eind goed al goed. Tegen het einde van de dag doodmoe maar voldaan, tegen de avond was Kim nog inbouwdoosjes voor de gyproc wanden komen brengen en was ik begonnen aan de installatie van de houders van de plafondverlichting in de living. Nadat alles voorbereid was en er 4 houders in het plafond gezet werden was ik helemaal “op” en ben ik in bed gekropen…

 

img_20170112_213154

 

 

1 thought on “Dagje leveringen”

  1. Amai zeg, goed bezig hoor! En mooie vloer!! Impermo de moeite dus? Ik moet nog gaan kiezen :o)
    Keep up the good work!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *