sanitair en cv part2

Alle aansluitingen voor het regenwater zijn. Ontbrekende punten zijn een stopcontactje en de toestellen (wasmachine, WC, enz). Testen zal voor een weekendje/zondagje zijn wanneer het rustige werk moet gebeuren (om de buren te sparen).

IMG_20160728_170015

 

Verder plofte ook ineens het idee dat wanneer er een mooie vloer gaat liggen we natuurlijk zonder elke keer een deksel op te heffen zouden willen weten hoe het nu zit met het waterniveau. Na wat denken kwam ik op een drijvende balon, een staafje, 2 oogjes en enkele gaatjes in de vloer… Technisch gezien vond ik het zelf goed gevonden, maar practisch gezien zou het niet echt (blijven) werken en handig zijn.

Na wat zoeken op internet een leuke oplossing gevonden met Arduino, een ultrasone detector enz… binnenkort een nieuwe tag “DIY-projectjes” op de blog waarop dit verder uitgewerkt zal worden. Net als een betonlamp… het idee komt van Dobbit-TV, concept lichtjes aangepast. Als het werkt zal het een goedkope tuinverlichting worden op LED(ipv de 149eur kostende philips look-a-like).

De leidingen in de kelder zijn ook allemaal verder aangesloten. Van de waterverzachter over de boiler naar de collectoren en van daaruit is ook alles aangesloten en ingecementeerd.

IMG_20160722_090145IMG_20160722_090253

 

De waterverzachter is op dit moment absoluut nog niet nodig, en de voorfilter eigenlijk ook niet, maar de bypass voor hard water zit op de waterverzachter zelf… Wat dus zou betekenen dat ik alles enkel zou kunnen testen als ik eerst een tijdelijke setup zou maken… Beter van de eerste keer goed met waterverzachter dan maar.

Eergisteren ben ik begonnen aan het (koper-)puzzelwerk voor de knelkoppelingen. Komt helemaal goed, eens iets anders als ALPEX leidingen plooien en afroller. Veel leuker, maar gezien het materiaal ook een stukje duurder :-).

IMG_20160728_163803

Verder rest er van het materiaal van TOM niet veel meer dan een hoopje dozen 🙂

IMG_20160722_090208

Goed gewerkt zeker?

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *