We zijn vertrokken

Sinds een weekje of 2 zitten we bij m’n ouders.
De container werd geleverd nadat het muurtje vooraan werd afgebroken. Een paar oude balken van de vroegere dakconstructie heb ik in de voortuin gelegd om het gewicht wat te dragen op het zand/tuin-gedeelte.

De hele inboedel die je de laatste 5 jaar bij elkaar hebt gespaard opruimen en verplaatsen/afbreken/verkopen/opruimen is écht een demotiverend werkje.

De Ramen zijn gekozen na LANG wikken en wegen. Maar Belisol (+-100m verderop is de showroom) deed ons plots “an offer you can’t refuse). Voor hetzelfde geld meer waar, betere isolatienormen, meer naar je zin, meer …
Allemaal goed, de garagepoort is voor fase-heel-veel-later en een verbindingsdeur tussen de garage en de woonruimte zijn we gewoonweg vergeten (maar die zal nog wel toegevoegd worden 🙂 ).
Glas achteraan (ook toevallig 98% Zuid-oriëntatie): zonwerend
Glas vooraan (aan de drukke steenweg): geluidsisolerend
Profiel: Holux, wachttijd wordt geschat op 9weken na opmeting…

Een verbetering zal het zowieso worden 🙂 we komen van houten venstertjes met onderverdelingen (die ondertussen écht uit elkaar vallen) en uitgerust met enkel glas.

Alternatief was Profel van Wintek-Tienen. Daar waren de profiel-isolatiewaarden minder. Maar toch een groot dankwoordje aan de verkoper die ons evengoed op weg heeft gezet en hier en daar ons bijgestuurd heeft.

De opmeting is ook vastgelegd. Wachttijd voor opmeting is momenteel 6weken. Dus met de 5weken ruwbouw-werken die we voorzien hebben komt dat zeer goed uit.

Elektriciteit heb ik “m’n ding” gevonden bij Kim. info@kim-technics.be. Die zal ons assiteren in een zelfbouw-elektriciteit-setup met eaton-technologie. Schakelaar staan in de kast, de schakelaar die zichtbaar zijn, zijn wireless 🙂 whopwhop…

Verwarming doen we samen met Techniek Op Maat. Tom (ook toevallig het acroniem van de firma TOM) was ook ons alternatief voor de elektricteit. Tom gaat voor ons evengoed de materialen aanleveren voor de faciliteiten op regenwater (wc, wasmachine, enz).

Alles wat met vloer(chappe, beton, pur, tegels-parket) wordt uitbesteed aan Vertessen. Dit om “slechts” met 1 firma te werken, zij (mag ik hopen) zijn op zichzelf goed georganiseerd en plannen zelf de verdere stappen in. Ze waren (met de bundelkorting) ook veruit de goedkoopsten.

Tegels: impermo St-Truiden
Parket: Velvet bij Schepers Landen gemakkelijk 15%goedkoper als elders

 

Dus het stukje “opstart” zit er eindelijk op. We zijn eindelijk écht van start gegaan. Dat opstart-gedeelte duurde misschien wat langer. Ongetwijfeld zit ons tweede kindje daar voor iets tussen, maar het is goed, want alles is doordacht en met redenering gedaan, niet rap-rap.

Het doet goed dat “de opruim” gedaan is en dat we eindelijk van start zijn. Realistisch gezien komen we tegen de winter terug in ons huisje wonen :-)… dat lijkt lang, maar dat zel wel rap daar zijn 😉

 

1 thought on “We zijn vertrokken”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *