Elektriciteit… het begin

Veel van de leidingen waren al goed uitgedokterd en op de plannetjes in verchillende kleurtjes aangeduid… sommigen gingen over het plafond lopen, een deel over de vloer, de doorbraken DOOR de muren werden vooraf gemaakt(opgelet: hierdoor kan je héél veel meter kabel sparen!), gleuven waren geslepen, potjes ingecementeerd,… dus er was geen excuus meer om te blijven uitstellen met het uitrollen van de leidingen.

Ondertussen werden de helft van de lichtkringen uitgerold en een deel van de stopcontacten… voor de verlichting hebben we reeds 300m flex-buis afgerold… Nuja… met 16 verschillende aanstuurbare lichtkringen is dat niet zo abnormaal :-)… zeker niet als daar nog eens de verdieping en zolder bij moet worden geteld :-). Overdreven? Misschien wel, misschien niet… maar het gaat naar gebruiks(-en programmeer-) gemak toe wel een fameuze verandering en verbetering zijn. Kim van KIM TECHNICS gaat zich zeker kunnen amuseren met de aansluitingen. Sommige dingen zijn reeds gewijzigd hoe ze initieel op het plan stonden, maar dat is dan enkel uit practische overwegingen.

licht en stopcontact
Links de helft van de verlichting, rechts de stopcontact-kringen begonnen…

IMG_20160824_165759

De flex-autosnelweg is leuk om naar te kijken. Met behulp van wat tape houden we de boel wat overzichtelijk en plat.

Voor de mensen die er ook aan willen beginnen 2 tips:

  • de flex NIET van de rol af trekken, maar gewoon het buitenste uiteinde vastnemen en beginnen afrollen… de reden zal wel heel snel duidelijk worden :-). Anders geeft dit permanente “krullen” in de leiding
  • Maak een hulpstuk dat kan dienen als “haspel” of afrol-hulp zodat je met die giga-rol makkelijk kan rijden over de grond. Ik heb dit gedaan door een overschot van alpex-26 in een U te plooien.

 

Her en der zijn de verlichtings-lussen aan de plafonds reeds gemaakt.

verlichting hal
verlichting hal

En… last but not least… EINDELIJK gevonden en besloten… de verlichting voor de trap. Elke 3 treden zal er een 3W-led-lampje naar beneden schijnen en de trappen verlichten. Brushed alu zal een moderne look geven. Het lampje zelf is warm-wit van kleur (2700Kelvin).

IMG_20160825_212348

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *