Installatie H-blok

Eerste werkje: bepaal voor jezelf hoe hoog de radiator van de vloer moet komen te staan… bij een vloer die nog geisoleerd dient te worden, bepaal de nulpas en vertrek van daar met meten :-)… Maken van de openingen met de Makita was weer een plezier… Gewoon op beitel-functie zetten en opletten dat je niet los door de muur gaat!

 

IMG_20160925_162703

 

Ik heb in een plastic plaatje met een decoupeerzaagje en ultra-fijn zaagblad een “mal” uitgezaagd. Deze mal kan tussen 2 alupex buizen(met randisolatie) gezet worden.

Hierdoor kan de H-blok (met de speling tussen de alupex en de rood-blauwe flex-isolatie-buis) probleemloos aangesloten worden.

 

 

 

 

 

 

 

IMG_20160926_093559

 

Enkel nog een kwestie van de leidingen vast te cementeren en op hoogte te houden door stukjes puin of bouwhout. Ook de H-blok werd gemonteerd om de buizen stug te houden. D H-blok werd op vraag van TOM omgekeerd gemonteerd om te verhinderen dat stof of vuil(puin/cement/pleister) erin vallen… logisch… want dat wil ik niet in de ketel :-).

 

 

 

 

 

 

 

IMG_20160925_162636

 

Als laatste dient alles nog gelijk gepleisterd te worden. Gekozen hoogte hier is 17cm. Na afwerking van isolatie-rol en laminaat kom ik ongeveer uit op een 15cm van het vloeroppervlak.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *