Eandis – meterkast verplaatsen

Eandis is langs geweest.

Alles bleek in orde om de meterkast naar de garage te verplaatsen. De nieuwe kast/kader om de meters in te zetten was correct besteld door Kim. Ook de aansluitingskabel lijkt in orde om de tellerkast te verbinden met de nieuwe elektriciteitskast. “Sofie van Eandis” ging zo snel mogelijk voor de offerte zorgen. En dat heeft ze inderdaad de dag zelf nog gedaan, alleen is er intern iets misgelopen waardoor de mail nooit is verstuurd/aangekomen.

Daarnet gebeld naar een zuchtende, onaangename en niet-gemotiveerd medewerker die toch “nog is ne keer” ging proberen te versturen… De motivatie van de man was in schrik contrast met de duidelijke, rechtoe-rechtaan (stoere) Sofie :-).

1 akkefietje volgens de offerte-voorwaarden… De nieuwe kast moet eerst een “nieuwe keuring” ondergaan alvorens er terug stroom mag binnenkomen. Dus nu moet rap-rap de nieuwe kast besteld en opgehangen worden, vervolgens de kast laten keuren en vervolgens mag de nieuwe tellerkast opgehangen worden. Later volgt dan de normale “elektrische keuring”.
Geen idee of offerteprijzen mogen gepubliceerd worden, maar het totaalpakketje om de aansluiting uit de oude kast uit te halen, de inkomende kabel weg te trekken, in te korten en opnieuw aan te sluiten in een (reeds klaargemaakte) tellerkast kost (net) minder als 150eur. Dus een pak minder als de horror-verhalen die je op sommige bouwfora kan lezen.

Kim komt donderdag een kijkje nemen om alle stappen in te plannen en een tweede deel materiaal op te nemen (om eveneens correct te bestellen).

We gaan wel iets boven het gebudgetteerde bedrag uitkomen… Ipv enkel de benedenverdieping te vernieuwen is zo goed als de gehele bovenverdieping en zolder ook (nog eens) aangepakt. De laatste kabel werd vorige week vrijdag getrokken. Inclusief elektriciteit, audio- en netwerk-kabel ligt er een dikke 2km leiding in huis (en dan is fase-nul-aarding nog niet apart geteld)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *