Weekje vanalles

Vorige week heb ik een beetje vanalles gedaan. Ik had in het verleden al enkele muren gepleisterd. In de berging bleven er vreemde “tekeningen” (natte plekken) zichtbaar. Ik vermoed dat die komen van bij de kant van de buren, maar om écht alles uit te sluiten leek het me “logisch” de muren te behandelen en een vochtstop in te bouwen. Deze muur is ook dezelfde muur als die van het water-reservoir… dus de kans zat erin… en inderdaad. na het boren van een dikke 20cm diep in de muur kwam er geen stof uit de muur, maar “worstjes” die in de boor bleven hangen.

Humabloc werd gebruikt. hopelijk brengt het een oplossing. Met de warme temperaturen in aantocht hoop ik snel resultaat te zien.  Humabloc is één van de weinige producten die je met een gewone siliconen-spuit kan aanbrengen. De meeste producten werken met grote tubes of van die “worstjes”. Ik ben alvast benieuwd naar het resultaat. De keuze van humabloc (niet goedkoop) was snel gemaakt na de vele positieve commentaren op diverse fora. Na het inbrengen blijkt deze volledig opgeslorpt te worden in de steen. En deze wordt dan een soort “plastic” laag… een vochtstop. over het algemeen wordt het verwacht de dikte van de muur te doorboren -2cm. en dat elke 10-15cm. De tubes “silicone” gaan er héél vlotjes door.

IMG_20160910_152436

 

IMG_20160910_152234En ook hier ben ik weer vol van m’n nieuw boormachientje. De Makita baant zich écht een weg door de muur alsof het zacht sparrenhout is.

 

 

 

 

 

 

 

 

Met de elektriciteit komen we (eindelijk) in een finaal stadium. Een deel van de leidingen werden door bestaande buizen getrokken, maar dat was niet altijd een garantie op succes. Onze slaapkamer moest eraan geloven. Zowel de muur als het plafond werd op verschillende plaatsen opengekapt… aangezien nu toch alles open lag, werd dan maar ineens de flex-buis helemaal doorgetrokken tot op de plaats van het licht.
IMG_20160905_215550 IMG_20160902_121323

 

 

 

 

 

 

 

 

Op vraag van kim werd er in de garage voor de toekomstige elektriciteitsinstallatie een OSB-wand opgetrokken. Eandis komt komende donderdag een bezoekje brengen om na te kijken welke zaken allemaal nodig zijn voor de installatie van de nieuwe meterkast… Dewelke ook in de garage moet komen ipv in de living :-).

IMG_20160902_100514

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *