Bureau

Het zat er al enige tijd aan te komen… en uiteindelijk komt het er toch van.

Een bureau aanmaken op de zolder was een logische keuze. Maar met de trappenhal werd het niet bepaald “makkelijk” eventjes een muurtje te maken. Bovendien was het “dichtmaken” met een “venster” van de bureau ook geen strak plan. Het zou maar een donker kot worden anders.

Voor de bureau werd gekozen voor een glazen wand. Na héél wat zoeken bleek glaswerk toch verdomd duur en een grote glazen plaat bovenkrijgen zou nooit lukken. Na wat twijfelen kwam ik op het idee een glazen schuifwand te zoeken om zo de bureau eventueel ook nog “open” te kunnen zetten om te verluchten.

Goedkoop is het niet, maar schuifwanden in glas worden vaak gebruikt bij poolhouses. Dat zijn grote glazen wanden die op rails schuin achter elkaar kunnen inschuiven. IDEAAL dus :-).

het stukwerk werd verlengd en aangesloten op gyproc platen die op de muur geplakt werden. De schuine (dak-)zijde werd aangewerkt met metalstuts. Voor de opening (voor de glaswand) werd er een aantal keer opnieuw begonnen :-)… Het moest een zelfdragend systeem zijn om te verhinderen dat er druk gezet zou worden op het glas…
ACHTERAF gezien lijkt me dat met die alu schuif-profielen eigenlijk geen probleem te zijn, want die zijn best wel massief!


Grootste issue (zie fotos) de bureau is eigenlijk een opstaande wand van een trappenhal… je kan dus geen laddertje zetten om aan de schuine zijde (of achteraf de glazen wand) te werken. Hiervoor werd dus telkens met de dikke dakliggers(gekregen bij afbraak van de buurman) en enkele OSB-platen gewerkt als “tableau” om op te gaan staan of de ladder op te zetten. verschuiven door de glazen platen kon niet… dus dit werd telkens afgebroken, aan de andere kant gelegd en vervolgens terug opgebouwd… tijdsrovend klusje dus om te gaan smeren!

Verlichting mocht een beetje retro zijn en om in dezelfde stijl te blijven met de glazen wand werd er ineens een glazen bureau besteld. Het resultaat: mag er best zijn…
Alles werd bovendien afgewerkt met “overschotjes”. Door de uitbraak van Covid-19 waren de winkels gesloten en moest er afgezien worden van de knalgroene verf, plinten, deur en afwerk-profieltjes…
die komen er later wel bij…

het overzicht… en de deur die ontbreekt
en langs de binnenzijde

Leave a Reply

Your email address will not be published.