Help, we hebben geen piek

Zo de Sint is er bijna dus is het tijd om aan de kerstboom te denken… Vaststelling van vorig jaar: we hebben geen piek.

Eentje gaan kopen zou maar saai zijn natuurlijk… ingave van het moment: eentje printen :-). Thingiverse bood hiervoor een eenvoudige oplossing. Een design van een klassieke piek die gewoon te downloaden was:
https://www.thingiverse.com/thing:1202750

Download, as-is in m’n Anycubic slicer gegooid, en printen op 0,1mm zonder bijkomende supports of andere. Het printen zag er goed uit, enkel de onderzijde van de bolling heeft wat last van de zwaartekracht, maar hopelijk valt dat na wat spuitwerk mee.

De onderlaag werd gans zwart om een beter “verzilverd” effect te krijgen. Het zwart komt van de echte autolakken… Een meevallertje aangezien ik ook net een 3d-geprintte vrachtwagen aan het aflakken was.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *